onsdag 5 maj 2010

Vardagsmys



Klockan halv tio igår kväll hör jag och Dennis som sitter i soffan Englas små fötter smyga ut i köket ifrån sovrummet. Jag som är väldigt blödig just nu sa till henne att komma istället för att lägga sig igen vara på hon blir överlycklig naturligtvis. Hon kommer upp hoppandes i soffan och säger, "Inte sova mer idag" vilket får en naturligt reaktion från oss i form av att vi skrattar.

Engla lägger sig ner på soffan enbart iklädd blöja och det är egentligen har inlägget borde börja. Engla ha just nu någon typ av fotbollsblöjor, det blir lätt så när Dennis får fri vilja i affären. Blöjorna har olika fotbollslagsloggor och just igår hade hon FCB, med nummer 9 på rumpan. Tydligen enligt Dennis Zlatans nummer.

Dennis säger glatt till Engla "har du Zlatan blöja på dig!" och får till svar, "nej". "Jo men det är ju Zlatan blöja du har på dig" försöker han igen. Engla svar nu argt "NEJ, FOTBOLLSBLÖJA!". Vi förstår genast missförståndet och jag försöker vara pedagogisk och förklarar att det naturligtvis är en fotbollsblöja hon har på sig och att hon har så rätt så men att Zlatan ju är en fotbollsspelare och att just den blöjan har hans tröjnummer på sig. Engla tittar på mig fortfarande irriterade och säger. "Mamma nej.. haha".

Som vanligt ser vi dumma ut, Engla har enligt henne själv två korkade vuxna hemma och alla ni som känner henne vet mycket väl med vilken ton hon sa det. Överlägset smartast.

Inga kommentarer: