söndag 6 juni 2010

Mini

I magen:

Barnet mäter 14-16 cm och väger knappt 110 g och växer fortfarande snabbt där det flyter i fostervattnet. Fostersäcken innehåller ca 1,8 dl fostervatten efter 16 veckor. Naglarna på fingrarna utvecklas och ögonen, näsan och öronen är välformade. Skelettet hårdnar och blir mer förbenat. Hörseln är nu skarp och även fast ögonen fortfarande är slutna kan fostret kan skilja på ljus och mörker. Kroppen täcks av ett fint, dunigt lagunohår. Fortplantningsorganen fortsätter utvecklas och någonstans mellan vecka 16-17 kan man urskilja penis eller vagina. Fostret kan nu utföra mer komplicerade rörelser såsom att ta tag om navelsträngen, suga på sina fingrar och anlägga komplicerade ansiktsuttryck.

Vår mini:

Känner mini varje dag i form av svagt buffande, bubblande och hur det rör sig. En liten pojke tror jag, hon busar busar säger Engla.
Här hemma diskuteras barnvagn för fullt, skall vi ha en beställningsvagn skall vi veta om 3 veckor vad vi vill ha, senast. Vi bestämmer oss för något men ångrar oss snabbt, Dennis får svettningar bara man besöker Emmaljungas hemsida och beskriver vagnarnas fulhet som en kräkkänsla i halsen. Jag stöttar och förstår, dom är fula men för mig kommer det inte som en chock, dom var det när Engla föddes med.

Vi letar vidare, so far Bugaboo all Black limited edition eller Brio go.

Inga kommentarer: